Ochrona danych osobowych

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

Klauzula Informacyjna dotycząca przetwarzania danych

26 lipca 2018

Klauzula Informacyjna dotycząca przetwarzania danych

 

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE. L 2016.119.1) informuję że:

1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samorządowe Centrum Usług Wspólnych z siedzibą w Lutomiersku, Plac Jana Pawła II nr 12,  95-083 Lutomiersk reprezentowana przez Dyrektora;

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych  możliwy jest pod adresem email: oswiata@lutomiersk.pl;

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu: 

  • wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
  • wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi;

4) Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa;

5) Pana/Pani dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji wskazanych w pkt. 3 celów, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa;

6) Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych;

7) Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochrona danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

8) podanie przez Pani/Pana danych jest wymogiem ustawowym, wynika z realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa.

 

                                                                                  Administrator Danych Osobowych